Un estudi recentment publicat a la revista Brain Communications conclou que dormir malament (poques hores o mala qualitat de la son) incrementa l’existència de biomarcadors en el líquid cefalorraquidi que són propis de les persones que tenen més probabilitat de desenvolupar la malaltia d’Alzheimer.
Entre d’altres, l’estudi demostra que dormir poc, menys de 7 hores, incrementa els biomarcadors p-tau i t-tau, biomarcadors clau per mesurar el risc d’Alzheimer en la fase preclínica, és a dir, fase asimptomàtica.
Aquest estudi s’ha fet després d’analitzar les dades de 1.168 persones majors de 50 anys i estudiava si hi havia relació entre els biomarcadors de la malaltia d’Alzhiemer i la qualitat de la son.
Els professionals conclouen que el fet de saber que la qualitat de la son pot afavorir a l’aparició de l’Alzheimer ajudarà a la creació de noves teràpies preventives destinades a millorar la qualitat de la son.
Us facilitem l’enllaç a l’estudi (en anglès) per si en voleu saber més.
Des de Cuidem la Memòria us recordem que oferim com a eines de prevenció de l’Alzheimer i altres demències la teràpia no farmacològica d’estimulació cognitiva, tant en format tallers de memòria, també dins el centre de dia i en format grupal i individual.
Categories: General, Uncategorized @ca